<p>Stemacteur Bart Oomen leest voor uit &#39;Rechercheur De Klerck en het lijk in transito&#39;.</p>

Stemacteur Bart Oomen leest voor uit 'Rechercheur De Klerck en het lijk in transito'.

(Foto: Bart Oomen)

Mysterieuze Canadees in nieuwe detectiveroman van ‘Rotterdamse Baantjer’

De vierde detectiveroman van Paul Dieudonné is verschenen. In ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ duikt de Nederlands-Canadese Jos van Trijffel op. Van Trijffel keert naar zijn geboortestad terug om wraak te nemen op Rotterdammers met wie hij nog een appeltje heeft te schillen.

Rotterdam - Dat is in elk geval de angst van Alexander van Oldenborgh, de eigenaar van een verhuisbedrijf bij wie Van Trijffel ooit in dienst was. Van Oldenborgh doet aangifte op het Rotterdamse hoofdbureau.

Het leek Paul Dieudonné, die al vele jaren zelf in Canada woont, leuk om voor zijn vierde detective over rechercheur De Klerck een mysterieuze Canadees in het leven te roepen.

Spectulaire vondst

“Mijn roots liggen in Nederland, en daarom ken ik de boekenserie van Baantjer goed. Toen ik mijn serie over de Rotterdammer Lucien de Klerck begon, nam ik me voor ook mijn nieuwe thuisland een rolletje te geven. Ik denk dat ik erin ben geslaagd een spannend verhaal te spinnen om een mysterieuze Canadees met duistere bedoelingen.”

In het verhaal is ook een bescheiden rol weggelegd voor de zeehavenpolitie. Die stuit al in het eerste hoofdstuk op een lijk in een container. Geen zaak voor De Klerck. Dat verandert als hij geconfronteerd wordt met een moord bij een exclusieve seksclub aan de ‘s-Gravendijkwal. De slimme De Klerck ziet een verband en brengt de zaak zo in een stroomversnelling. Een bezoek aan de Maasvlakte leidt tot een spectaculaire vondst.

Luisterboek

Aan zijn boek kun je goed merken dat Dieudonné een groot fan van Baantjer is. Zijn boeken zijn in dezelfde stijl en sfeer geschreven. Dat dit hem geen windeieren legt, blijkt al uit het feit dat de luisterboekrechten van ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ vorige maand al zijn verkocht aan het Zweedse Lind&Co. Stemacteur Bart Oomen, die ook eerdere delen uit de De Klerck-serie voor zijn rekening nam, spreekt momenteel het luisterboek in. Naar verwachting verschijnt de gesproken editie in augustus.

‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en op internet voor 9,95 euro. Het boek is ook als e-book verschenen voor 5,95 euro. Het luisterboek zal voor 9,95 euro op de markt komen. Meer informatie over de auteur is te vinden op http://www.rechercheurdeklerck.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden