<p>groep 8a schreef het lied 'Welkom in Rotterdam' en staat nu in de finale van het JongRoffaSongfestival</p>

groep 8a schreef het lied 'Welkom in Rotterdam' en staat nu in de finale van het JongRoffaSongfestival

(Foto: Jet van Schie)

Fatimaschool Schiebroek in finale JongRoffaSongfestival!

Groep 8a van de Fatimaschool doet mee aan het JongRoffaSongfestival, een wedstrijd in het kader van het Songfestival, georganiseerd door Zangexpress. En met succes! De Fatimaschool staat in de finale, samen met nog 13 andere scholen.

Rotterdam - Alle basisscholen van Rotterdam mochten deelnemen aan dit project, waarbij de kinderen zelf, met behulp van een zangcoach, een lied schreven. De inzendingen zijn beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit Buddy Vedder, Esther Hart en Shary-An.

Hun lied met als titel 'Welkom in Rotterdam' viel blijkbaar in de smaak want werd uitgekozen door de jury. Daarna kwam een producer hun lied op professionele wijze opnemen en zo veranderde het muzieklokaal in een muziekstudio!

Alle liedjes staan nu online en er moet worden gestemd op het mooiste lied. Uiteraard hopen de kinderen van de Fatimaschool dat ze gaan winnen! De drie scholen met de meeste stemmen zullen een echte videoclip gaan opnemen, maken kans op bezoek van een bekende artiest op school en mogen hun lied live ten gehore gaan brengen.

Alle liedjes zijn te beluisteren op de website: https://zangexpress.nl/jongroffa

Op 14 mei wordt bekend gemaakt welke drie scholen de meeste stemmen hebben behaald. Uiteraard hopen de kinderen van de Fatimaschool dat ze daarbij horen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden