<p>Mevrouw Zimmerman kan met haar tuintje beginnen.</p>

Mevrouw Zimmerman kan met haar tuintje beginnen.

(Foto: Ieke Wichers)

Rotterdamse 75-plussers gaan buurt opfleuren met hangtuintjes

Met een hangtuintje kunnen 75-plussers een beetje fleur en kleur gaan aanbrengen in de tuin of op het balkon of galerij. Het eerste hangtuintje zal waarschijnlijk in de Kellogflat in Ommoord verschijnen, waar mevrouw Zimmerman een van de eerste ontvangers was

Rotterdam - De hangtuintjes zijn namelijk een initiatief van vrijwilligers van de huisbezoeken 75+. Zij hebben een aantal weken geleden, met ondersteuning van Buurtwerk, een bewonersinitiatief ingediend bij de gebiedscommissie voor hangtuintjes die dit een prima idee vond.

Zo krijgen alle 75-plussers die de vrijwilligers de komende tijd bezoeken in Het Lage Land, Prinsenland, Oosterflank, Kralingseveer en Ommoord een eigen hangtuintje.

Deze week is een groep de hangtuintjes aan gaan bieden aan de senioren in de Kelloggflat in Ommoord en daar ontving mevrouw Zimmerman uit handen van gebiedscommissielid Antoinette Roetgerink het officiële eerste exemplaar.

Lijkt het u ook leuk om als vrijwilliger huisbezoeken 75+ (aan de deur) te doen en de bewoner een hangtuintje te overhandigen? Stuur dan een mail naar Ieke Wichers van Buurtwerk: ieke.wichers@buurtwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden