<p>Vrijwilligers Corry, Patrick en Tymen hijsen de vlag voor het Eurovisie Songfestival.</p>

Vrijwilligers Corry, Patrick en Tymen hijsen de vlag voor het Eurovisie Songfestival.

(Foto: Roel Dijkstra)

Vlaggenparade krijgt blijvend een Songfestivalvlag, maar welke?

Rotterdam - Drie vrijwilligers van het Eurovisie Songfestival hebben vanochtend (30 april) een feestelijke vlag gehesen op de vlaggenparade bij de Boompjes. Ook als het Songfestival in Ahoy voorbij is, mag daar een Songfestivalvlag permanent blijven hangen. De vraag is alleen: welke van de twee?

Voor het Songfestival wapperen er twee soorten vlaggen in de stad: de blauwe ‘Hilversumvlag’ met het logo van de muziekcompetitie erop en de bontgekleurde ‘Sing Along-vlag’ met songteksten, die hoort bij de tijdelijke aankleding van Rotterdam.

Welke van deze twee een permanent plekje krijgt op de vlaggenparade - tussen de vlaggen van landen in de Verenigde Naties - moet nog besloten worden door de gemeente en Stichting Vlaggenparade.

Lees verder onder de foto.


©Roel Dijkstra - Op de achtergrond de ‘Hilversumvlag’ en op de voorgrond de ‘Sing Along-vlag’.

Overigens blijft deze Songfestivalvlag tot na 5 mei nog even weg van de vlaggenparade. Na Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is hij weer terug.

Vrijwilligers

Corry, Patrick en Tymen mochten vandaag de vlag hijsen. Patrick en Tymen zijn allebei vrijwilliger voor het Songfestival in Ahoy en zijn al weken (aan het helpen) bij de opbouw. Patrick: “Ik werk in de evenementenbranche en mis de evenementen enorm. Ik móest gewoon weer naar een festival, dus heb ik me aangemeld als vrijwilliger. Het geeft me energie en er is een leuk team. Daarbij is het natuurlijk een uniek evenement om bij te zijn.” 

Tymen had zich voor de afgelaste editie van 2020 al aangemeld als vrijwilliger. “Zo’n groot festival kan niet zonder vrijwilligers, ook in andere landen niet. Ik vind het echt supercool dat ik een kijkje achter de schermen krijg van een van de grootste tv-evenementen ter wereld.” Daarbij is Tymen best wel een Songfestivalfan. “Nog steeds sla ik geen editie over.”

Corry werkt voor Gemeente Rotterdam en meldde zich via intranet aan als vrijwilliger voor het vlaghijsen. “Niet dat ik iets met het Songfestival heb, maar wel met mijn stad. Het leek met geweldig om mee te helpen aan een evenement dat Rotterdam zó op de kaart zet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden