<p>Een speciaal Songfestivalmondkapje.</p>

Een speciaal Songfestivalmondkapje.

Publiek toegestaan bij Songfestival en Rotterdam hult zich festivalkleuren

Rotterdam - Gisteravond hebben betrokken ministers besloten dat er beperkt publiek aanwezig mag zijn in Ahoy tijdens de repetities en finales van het Eurovisie Songfestival. Dat het festival nu wel echt dichtbij komt, wordt steeds meer zichtbaar in de stad.

Bij de zes repetities, twee halve finales en de finale mag steeds 3500 man publiek aanwezig zijn. Het Eurovisie Songfestival is nu aangewezen als fieldlab evenement, dus publiek moet voor en na het evenement een sneltest laten doen. Wethouder Kasmi laat het AD weten te willen vasthouden aan het plan om Rotterdamse minima bij shows toe te laten.

Dat het festival nu wel echt dichtbij komt, wordt steeds meer zichtbaar in de stad. Sinds deze week wordt de stad volop aangekleed in de feestelijke Songfestivalstijl. Overal verschijnen de gekleurde Sing Along-vlaggen met teksten van Songfestivalliedjes. Van Centraal Station, via de Koopgoot en Erasmusbrug tot Ahoy vormen de gekleurde doeken een ‘lint’ van 6 kilometer. Vannacht (donderdag 29 april) kreeg de Erasmusbrug de aankleding.

Lees verder onder de foto.


Vandaag krijgt de Coolsingel 48 blauwe Eurovisie-vlaggen, die in clusters worden geplaatst, en zijn de blauwe vlaggen ook gehesen op de vlaggenparade aan de Boompjes. In totaal worden er 300 vlaggen geplaatst, verspreid door de stad. Ook krijgt de metrobaan op sommige plekken kleurige fly-overs.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden