<p>Er is de laatste maanden heel hard gewerkt om de vier bewonerskamers van het voormalige kantoorpand de sfeer te geven die past bij een bijna-thuis-huis.&nbsp;</p>

Er is de laatste maanden heel hard gewerkt om de vier bewonerskamers van het voormalige kantoorpand de sfeer te geven die past bij een bijna-thuis-huis. 

(Foto: Hospice IJsselPolder)

Hospice Rotterdam-Ommoord officieel geopend

Rotterdam-Ommoord heeft sinds deze week een hospice! Op 22 april opende Hospice IJsselPolder de deuren al voor de eerste bewoners en op donderdag 29 april vond de officiële opening plaats van dit huis van warmte, liefde en aandacht.

Ommoord - “Hospice IJsselPolder is een unieke plek in de wijk”, vertelt manager Els Imthorn. “Er is de laatste maanden heel hard gewerkt om de vier bewonerskamers van het voormalige kantoorpand de sfeer te geven die past bij een bijna-thuis-huis. We zijn blij en trots dat dit tot stand is gebracht.”

In Hospice IJsselPolder kunnen mensen in de laatste levensfase het leven op geheel eigen wijze afronden. Inmiddels is een team van ca. 50 vrijwilligers beschikbaar om in dit huis aan de slag te gaan. Zorgvrijwilligers, kookvrijwilligers, taakvrijwilligers, coördinatoren én professionele zorgverleners: ze zullen aandacht en ondersteuning bieden waar gewenst en waar nodig. Ze zullen er zijn met kennis, kunde en liefde.

Bijzondere dag

Op 22 april hebben de eerste bewoners al hun intrek genomen in de sfeervol ingerichte kamers van het pand aan de Thomas Mannplaats. Op die dag hebben Els Imthorn (IJsselPolder) en Mariska van Oosten (Aafje Thuiszorg) ook een samenwerkingsovereenkomst getekend. Aafje zal, in nauw overleg met de huisartsen en andere professionals, de thuiszorg in het huis op zich nemen.

Op 29 april vond de officiële opening plaats: een bijzondere dag in de geschiedenis van IJsselHospices (waar IJsselPolder een onderdeel van is). Een bijzonder feestelijk moment dat door de genodigden via Zoom gevolgd werd. De huisartsen mevrouw Filian Looman en de heer Hans Ham hebben de opening verricht.

Meer informatie of vrijwilliger worden? Kijk op: hospiceijsselpolder.nl/vrijwilligers/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden