<p>Mark Boninsegna.&nbsp;</p>

Mark Boninsegna. 

(Foto: DCH)

Het lijden bij Feyenoord in bundel ‘6 motherfucking 2’

Rotterdam - In de poëziebundel ‘6 motherfucking 2’ verwoordt de Rotterdamse dichter (en medewerker van deze krant) Mark Boninsegna de pieken en dalen van de lijdende Feyenoordsupporter. De bundel verschijnt op 30 april bij Uitgeverij Douane.

Voor Mark Boninsegna (1976) was het schrijven een emotionele trip door zijn eigen ziel en die van de ‘Club van Zuid’ waar de drama’s talrijk zijn en de vreugdemomenten schaars. ‘Als je erover nadenkt is het vreemd dat een voetbalclub bij mijn weten nog nooit het onderwerp is geweest van een complete dichtbundel van een dichter,’ zegt Boninsegna. ‘Terwijl de liefde van supporters, zeker bij Feyenoord, vaak intenser is dan de liefde voor je eigen familie.’

Het lijkt nu al zeker dat een aantal strofes van Boninsegna een plekje gaat veroveren in het collectieve geheugen van de Feyenoord-supporter. Bijvoorbeeld ‘Willem van Hanegem (portret)’ (‘Duitsers liggen hem niet zo/hij is een heel puur mens van binnen’) , ‘Rocky Balboa’ (‘Feyenoorders zijn/net als een Rocky-film’), ‘Feyenoord-Real Madrid, 1965’ (‘hé Coen!/beheers je/alsjeblieft’) en ‘Nummertje 14’ (‘naar het schijnt/in nultwintigkringen/een magisch nummer//van die dingen/waar wij geen/boodschap aan hebben’).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden