Foto: Nico Looijen

Omgekeerde spoortunnel in het Hoge Bergse Bos

Rotterdam - Op de foto zie je het kunstwerk de ‘Spoortunnel’ in het Hoge Bergse Bos. De foto werd ingestuurd door Nico Looijen en omdat we dit kunstwerk zelf helemaal niet kenden, lichten we het even extra uit.
Heb je ook een mooie foto van een bijzonder kunstwerk in Rotterdam? Je kunt mailen naar redactie.hl@dpgmedia.nl, ons taggen op Instagram, Facebook of Twitter óf appen naar 06 233 66 745!

De ‘Spoortunnel’ van Marcel Kroonenburg vind je in het zuidelijk deel van het recreatiegebied Rottemeren, het Hoge Bergse Bos. In zijn ontwerp zocht Kroonenburg aansluiting bij het berglandschap in het recreatiegebied. Hij dacht aan een spoortunnel omdat het de kortste verbinding uit het berg-landschap is. Aan het reliëf in het landschap kun je aflezen dat het om een voormalige stortplaats (van puin) gaat. Dit aspect wilde hij onderwerp van het kunstwerk laten zijn door de spoortunnel omgekeerd en terloops op de Tussenbult te plaatsen alsof het daar functieloos is achtergelaten.

Door de tunnel om te keren krijgt de tunnel het karakter van een paviljoen in een park. De vormgeving ontleende hij uit de modelbouwwereld. Hier is de spoortunnel een gesimplificeerde grillige berg met een gat precies in het midden. Een berg waar je in werkelijkheid het spoor om heen zou leggen in plaats van er dwars doorheen.

Kunst

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden