Foto: Christian van de Kooy

T-shirt gemaakt van achtergelaten textiel tijdens Marathon Rotterdam

Rotterdam - Deze week wordt in Rotterdam een T-shirt gepresenteerd dat is gemaakt van textiel dat is achtergelaten bij de Rotterdamse marathon. Het T-shirt werd gemaakt door EigenDraads, één van de circulaire bedrijven gevestigd in BlueCity, en Ambercycle. 

Het shirt is onderdeel van een pilot die de potentie van chemische recycling van textiel laat zien. Op vrijdag 23 april, tijdens Fashion Revolution Week wordt het shirt in een speciale uitzending van BlueCity Radio overhandigd aan wethouder Arno Bonte. Daarna is het voor iedereen te zien in de window-expo van BlueCity

Het textielafval van de Rotterdamse marathon werd aangevuld met afgedankt textiel van Rotterdammers en vervolgens gerecycled tot een nieuw kledingstuk. Om te laten zien dat Rotterdam een actieve rol kan spelen in het sluiten van de textielketen en dat initiatieven zoals Ambercycle en EigenDraads het textielafval-probleem kunnen verhelpen. Want ondanks dat er in de mode-industrie steeds vaker aandacht is voor duurzaamheid, zien verschillende gemeentes de ingezamelde berg met textielafval alleen maar toenemen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden