<p>Boothstock is &eacute;&eacute;n van de acht festivals die naar het najaar verplaatst worden.</p>

Boothstock is één van de acht festivals die naar het najaar verplaatst worden.

(Foto: Archieffoto Boothstock)

2021 krijgt festivalnajaar

Rotterdam - Acht festivals die vóór 1 juli waren gepland, zijn verplaatst naar een later moment in het jaar: CHIO Rotterdam, Modular Festival, KLM Urban Trail, Zegevieren Festival, Toffler Festival, Vrije Volk Festival, Boothstock Festival en Get Loose Festival. De exacte data worden later bekend.

Dat heeft het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Rotterdam besloten, op advies van Rotterdam Festivals. Hoewel komende weken hopelijk de wereld weer snel meer open kan gaan, lijkt het er sterk op dat er voor 1 juli sowieso geen massa’s mensen bij elkaar kunnen komen, In het najaar waarschijnlijk wel. Dan zal het dus meteen goed los gaan in Rotterdam en kunnen we elk weekend aan de bak!

“We zijn blij dat we samen met de gemeente en festivalorganisatoren een aantal festivals die vóór 1 juli op de kalender stonden, deze kans kunnen bieden. Ook al was dat soms niet eenvoudig en moeten de festivals daarom plaatsvinden buiten de periode dat de garantie op mooi weer groot is. Maar we zijn ervan overtuigd dat deze mensen ook in het najaar geweldige festivals kunnen organiseren. We kijken ernaar uit om in het najaar deze geweldige festivals te bezoeken en velen met ons. Het vertrouwen in de professionaliteit, flexibiliteit en organisatiekracht van onze organisatoren is groot. We bieden hen graag perspectief, want dat is hard nodig in deze bijzonder uitdagende tijd”, aldus Renske Satijn, directeur Rotterdam Festivals.

Bij de verschuivingen is uiteraard gevraagd of de organisator zelf wel wil verplaatsen. Ook kunnen alle evenementen georganiseerd worden op de oorspronkelijke locatie. De nieuwe data passen ook allemaal binnen de voorwaarden van die locatie én binnen de festivalkalender. De (hulp)diensten zijn ook akkoord.

Vorig jaar waren er helemaal geen evenementen in de stad. Toen is al gegarandeerd dat iedereen een plek zou krijgen in de evenementenoverzicht van 2021. Die garantie is er dit jaar weer: alle evenementen in 2021 die als gevolg van coronamaatregelen geen doorgang kunnen vinden, krijgen een gegarandeerde plek in 2022.

Het Blijdorp Festival is niet verplaatst, maar bereidt naast een reguliere editie een coronaproof concept voor met aangepast programma en meerdere shifts, verspreid over twee dagen met een kleiner bezoekersaantal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden