<p>Sportbedrijfdirecteur Ronald van Ombergen en wethouder Sven de Langen openen gymzaal Polderplein.</p>

Sportbedrijfdirecteur Ronald van Ombergen en wethouder Sven de Langen openen gymzaal Polderplein.

(Foto: Sportbedrijf Rotterdam)

Gymzalen zien er al decennia hetzelfde uit, dat gaat nu veranderen

Rotterdam - Gymzalen moeten er anders uit gaan zien. Zodat ze meer uitnodigen tot bewegen. Hoe dat moet, kun je zien in Hillesluis.

Op 20 april openden wethouder Sven de Langen en Ronald van Ombergen, directeur van Sportbedrijf Rotterdam de vernieuwde gymzaal Polderplein. Geen nieuwe gymzaal, maar een tweede zaal, na gymzaal Klein Coolstraat. Waar nieuw leven in geblazen is.

Gymzalen zien er al decennia hetzelfde uit en dat is iets wat Sportbedrijf Rotterdam wil doorbreken. In deze zaal is daarom het Athletic Skills Model toegepast. In overleg met de vaste gebruikers van de gymzaal; basisscholen Willem van Oranje en Blijvliet, het Passercollege (school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs) en PlayFit, is de zaal nu kleuriger én multifunctioneel.

Na de metamorfose nodigt de zaal nu veel meer uit tot bewegen en inspireert het om het aanbod anders in te richten. Dat moet ervoor zorgen dat kinderen meer bewegingsvormen krijgen aangeboden, waarmee ze completere sporters worden.

Gita Houbolt van Sportbedrijf Rotterdam: ‘De gymdocenten waren erg enthousiast toen we met dit voorstel kwamen en we hen vroegen om mee te denken. Nu ze de zaal in gebruik hebben kunnen nemen, zijn ze alleen maar enthousiaster geworden.’

Bewegen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden