<p>We kunnen vanaf woensdag 28 april weer winkelen zonder afspraak.</p>

We kunnen vanaf woensdag 28 april weer winkelen zonder afspraak.

(Foto: Make it Happen/Iris van den Broek)

Voorzichtig gaat de wereld komende week weer een beetje open

Rotterdam - De wereld gaat vanaf woensdag 28 april weer voorzichtig wat meer open. Je hoeft dan niet van tevoren meer af te spreken als je wilt winkelen, de avondklok verdwijnt en de terrassen gaan een heel klein beetje open.

Verder mag je vanaf woensdag twee in plaats van één bezoeker thuis ontvangen, mogen er honderd mensen bij uitvaarten zijn en theorie-examens voor rijbewijzen mogen weer worden afgenomen. Ook het hoger onderwijs gaat weer meer open. En je kunt op de markt weer terecht voor andere zaken dan alleen voedsel.

Veel van de nieuwe versoepelingen zijn gebonden aan voorwaarden. Een maximumaantal bezoekers in een winkel bijvoorbeeld. En voor horecaondernemers wordt het weer ‘politieagentje spelen’, zoals ze dat zelf vaak omschrijven. Op het terras mogen slechts twee mensen aan een tafeltje zitten, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat. Ook de openingstijden zijn bepaald niet wat we zouden willen: de terrassen mogen om 12.00 uur openen en gaan voorlopig om 18.00 uur dicht.

Alle versoepelingen nu én in de toekomst zijn afhankelijk van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen. Als dat de goede kant opgaat, kunnen vanaf 11 mei onder meer dierentuinen open. Er kan dan ook weer binnen worden gesport en ook musea kunnen dan wellicht weer open. De regering hoopt zo stapje voor stapje ergens in de zomer uit te komen bij een wereld die weer lijkt op die van 2019.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden