Hoeveel vliegen is eigenlijk normaal?
Hoeveel vliegen is eigenlijk normaal? (Foto: )

DCMR probeert Heijplaat eindelijk van de vliegenoverlast af te helpen

Rotterdam - Op Heijplaat hebben inwoners overlast van vliegen. Al langere tijd. Begin april zijn daarom twee vliegenonderzoeken gestart. Voor het ene onderzoek worden, net als voorgaande jaren, vliegenvallen geplaatst op Heijplaat. Voor het andere onderzoek gebeurt dat ook in andere wijken van Rotterdam. 

Op Heijplaat worden 18 vliegenvallen gebruikt. De gevangen vliegen worden elke week op soort en aantal geanalyseerd in een laboratorium. Dat werd afgelopen jaren ook al gedaan. Uit de onderzoeken in 2019 en 2020 blijkt dat het PMD-afval bij het bedrijf Suez de belangrijkste bron is waar de vliegen vandaan komen. Met het onderzoek van dit jaar wil de DCMR kijken of de inmiddels genomen maatregelen bij Suez wel voldoende zijn.

 In andere wijken, waar geen meldingen van overlast bekend zijn, komen óók vliegenvallen, twintig in de hele stad. Het resultaat daarvan wordt vergeleken met aantallen en soorten vliegen op Heijplaat. Met deze informatie willen provincie Zuid-Holland en DCMR een norm bepalen van hoeveel vliegen normaal is. Zo’n norm bestaat nu nog niet in Nederland

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden