<p>Wheelchair-triatleet Geert Schipper (links) en de winnaar in deze categorie Jetze Plat. (Foto: Ben Kortman/Super League Triathlon)</p>

Wheelchair-triatleet Geert Schipper (links) en de winnaar in deze categorie Jetze Plat. (Foto: Ben Kortman/Super League Triathlon)

Van der Stel achtste bij Arena Games, Jetze Plat beste rolstoeler

Rotterdam – “Heel professioneel georganiseerd en een perfecte voorbereiding op het komend seizoen”, zei winnaar Marten van Riel zondagmiddag over de tweede Arena Games van de Super League Triathlon in Rotterdam. In maart won de Belg ook al de Arena Games in Londen.

Marco van der Stel, opgegroeid in Rotterdam en Capelle aan den IJssel, werd achtste (vorig jaar tiende). Hij had ‘materiaalpech’: tot twee keer toe haperde de sensor bij het hardlopen. “Ook bij de jongen naast me”, vertelt hij. “Het was de eerste keer dat zoiets gebeurde, zeiden ze. Bij de eerdere edities was alles goed gegaan.” Van der Stel maakt grote kans om met het gemengde estafetteteam van TeamNL deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Bij de vrouwen won Sophie Coldwell, vóór Beth Potter, de winnares in Londen. De Nederlandse Rachel Klamer eindigde als negende; zij was vierde in Londen en tweede vorig jaar.

Er was nu ook een wedstrijd voor paratriatleten in Zwemcentrum Rotterdam. De Nederlanders Jetze Plat en Margret IJdema waren net als in Londen de beste rolstoeltriatleten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden