<p>PKC won zaterdagmiddag in Rotterdam Ahoy de Korfbal Leaguefinale tegen titelverdediger Fortuna met 22-18. (Foto: Marco Spelten)</p>

PKC won zaterdagmiddag in Rotterdam Ahoy de Korfbal Leaguefinale tegen titelverdediger Fortuna met 22-18. (Foto: Marco Spelten)

Het was een weekend met liefst vijf topsportevenementen in onze stad!

Rotterdam  - Na een bewogen jaar waarin evenement na evenement werd afgelast, voelde het afgelopen weekend voor Peter Blangé, directeur Rotterdam Topsport, weer bijna als vanouds. “Maar liefst vijf topsportevenementen in onze stad! Weliswaar zonder publiek, maar we kunnen terugkijken op een geslaagd weekend, waarin we met sporten als boksen, roeien, korfbal, voetbal en e-triathlon hebben laten zien waar Rotterdam als topsportstad voor staat: energiek, ondernemend en grensverleggend.”

Blangé benoemt de Korfbal Leaguefinale als één van de hoogtepunten. “Dit evenement kent een lange historie in Rotterdam Ahoy, dus het is fantastisch dat we dit met alle betrokken partijen hebben kunnen laten doorgaan. De kijkers konden thuis meegenieten van het grootse spektakel in de nieuwe RTM Stage.”

Bijzonder waren volgens Blangé ook de Hollandia Roeiwedstrijden, met het NK Klein. “Dit evenement was gepland op de Bosbaan, maar bleek daar lastig realiseerbaar, gezien de huidige maatregelen. Mooi dat het evenement in het goed af te sluiten gebied bij de Willem-Alexander Baan alsnog doorgang kon vinden. Vooral voor de onder 23-roeiers en de junioren was dit een belangrijk toernooi, een selectiemoment richting het WK U23 en WK Junioren.”

 Finalisten De Maas: Ilse Feenstra (6e, A-finale), Niels Reintjes en Diederick Stuijfzand (4e en 5e, J18 B-finale), Owen Knowles (5e, J18 C-finale) en Teuntje Uiters (5e, M18 D-finale). 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden