<p>(Foto: Leefbaar Rotterdam)</p>

(Foto: Leefbaar Rotterdam)

Indrukwekkend afscheid van ‘burgemeester van Charlois’ Ronald Tol

Rotterdam - De burgemeester van Charlois is overleden. Gisteren was het afscheid van Ronald Tol. Bewonersorganisatie BOCZ (Zuidrand) stuurde dit eerbetoon in via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. 

Vrijdagmiddag 16 april vond bij het crematorium op de Maeterlinckweg de crematieplechtigheid van Ronald Tol plaats. Ronald overleed op donderdagavond 8 april aan een hartstilstand.

Rond half twee vertrok de rouwstoet vanaf zijn huis in Pendrecht. Bij aankomst op de Maeterlinckweg hadden zo`n 50 belangstellenden, waaronder veel collega`s van taxibedrijf RTC,  zich verzameld om langs de weg een erehaag te vormen om Ronald nog een laatste groet te brengen. De dag voor de crematie kon al afscheid worden genomen in het uitvaartcentrum in Crooswijk. Ook daar kwamen een groot aantal collega`s, vrienden en bekenden afscheid nemen. De crematieplechtigheid was vrijdagmiddag ook te volgen via een livestream.  Vanwege de coronamaatregelen kon maar een beperkt aantal mensen bij de plechtigheid aanwezig zijn.

Ronald Tol, in de volksmond de ‘burgemeester van Charlois’ genoemd kreeg een waardig afscheid. Zo waren er een groot aantal sprekers die tijdens de plechtigheid terugkeken op de samenwerking met Ronald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden