Marlies du Mosch
Marlies du Mosch (Foto: Jacques Laureys)

Internationaal succes en miljoen (!) streams voor Rotterdamse pianiste Marlies du Mosch

Rotterdam - We kregen dit ingezonden bericht binnen via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen. We zetten het graag op onze site!

Pianiste/componiste Marlies du Mosch componeerde haar debuut album geïnspireerd door de stilte in haar thuisstad Rotterdam. Het afgelopen jaar scoorde ze bijna een miljoen streams met haar toegankelijke piano chill composities. Muziekliefhebbers van over de hele wereld, jong en oud, wisten haar te vinden. Ondanks of dankzij de corona maatregelen?   

Marlies du Mosch is in de neoklassieke wereld geen onbekende. Haar werk is onder andere uitgevoerd door het Metropole Orkest in een uitverkocht Paradiso, bij het afscheid van dichter des vaderlands Ramsey Nasr. De gedichten van Ramsey Nasr waren door Du Mosch op muziek gezet en zijn onder andere uitgevoerd door solisten Viggo Waas en Ricky Koole. Daarnaast heeft ze voor André Heuvelman, voormalig solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het album ‘Enchantement’ geschreven en voerde Het Nederlands Blazersensemble haar muziek uit in het Amsterdamse Concertgebouw. 

Haar eerste album, met als hoofdthema de stilte van de stad, kon ze dankzij een succesvolle crowdfunding actie van een groeiend aantal trouwe fans opnemen in de gerenommeerde Wisseloord Studio’s met producer Gijs van Klooster, verantwoordelijk voor de eerste drie platen van Joep Beving. Begin 2020 was Tale of a city klaar voor release maar Corona gooide roet in het eten en de release werd uitgesteld. Om nieuwsgierige oren toch alvast iets te laten horen, bracht ze van april tot en met december elke eerste vrijdag van de maand een nieuwe compositie uit. Haar muziek werd al snel opgepikt door Spotify en Apple Music en verscheen in diverse, bekende playlists. Het nummer ‘Rayons de soleil’  scoorde in vier weken tijd meer dan 400.000 streams van over de hele wereld, door de wereldwijde Piano Chill playlist van Apple Music. 

Marlies du Mosch vertelt: “Het was een hele vreemde gewaarwording. De wereld stond stil, de culturele wereld op slot, maar tegelijkertijd deden mijn composities het beter dan ik ooit had durven dromen. Ik had nooit verwacht dat mijn muziek de wereld over zou gaan en dat ik meer luisteraars zou hebben in Japan en Amerika dan in België bijvoorbeeld.”

Met bijna een miljoen streams binnen een jaar tijd, valt vooral op dat jongeren via haar toegankelijke composities, klassieke muziek herontdekken. De playlists waar Du Mosch instaat doen het namelijk vooral goed bij studerende en (thuis) werkende jongeren!

Ondertussen is Tale of a city toch officieel uitgebracht en staat een eerste live uitvoering gepland op zondag 20 juni in LantarenVenster.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden