<p>Sonja, Sonja, Jan en Jan.</p>

Sonja, Sonja, Jan en Jan.

(Foto: Voorbijganger)

Sonja en Jan na 52 jaar weer samen op de foto

Rotterdam - Op de foto zie je van links naar rechts: Sonja (2021), Sonja (1968), Jan (1968) en Jan (2021). Op de Coolsingel. Toen was het 12 graden onder nul en poseerde het stel bij de kerstboom. Nu was het een druilerige zaterdag en poseerden Sonja en Jan bij hun trouwfoto, onderdeel van de fotoexpositie die te zien is op de vernieuwde boulevard.

‘Enige tijd geleden hebben wij naar aanleiding van een stukje in De Havenloods een foto van onszelf opgestuurd’, schrijft Sonja. ‘De foto is 52 jaar geleden gemaakt. Het leuke daarvan is, dat onze foto uitgekozen is en groot op de Coolsingel is geplaatst. We zijn natuurlijk meteen gaan kijken en hebben na 52 jaar opnieuw een foto gemaakt. Dat hebben we even aan een voorbijganger gevraagd.’

Sonja vertelt over die 12 december in 1968. Zij en Jan waren 21 jaar en gingen trouwen op het stadhuis. Het was een koude winter, een paar dagen na hun huwelijk schaatsten de twee op de Bergse Plassen. “En na de receptie, in restaurant Plaswijck (later werd dat Van der Valk), met sigaretten op tafel, zo ging dat toen, bleek dat we een auto voor ons huwelijk cadeau kregen! Daarmee moesten we toen door de mist, met blikjes achter de wagen, naar Ommoord. We gingen wonen in de tweede flat die er gebouwd werd, er was nauwelijks een weg, en we zagen geen hand voor ogen! Maar we hebben het overleefd hoor, ha ha. Nu wonen we nog steeds in Ommoord, we vinden het er heerlijk. En we zijn nog hartstikke gelukkig samen!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden