Foto: Freepik

Kinderfiets over? Lever ‘m in en maak een kind blij!

Rotterdam - Elk kind een eigen fiets, dat zou toch moeten kunnen? Toch is een eigen fiets voor veel kinderen in Rotterdam niet vanzelfsprekend. Een lokale inleveractie voor kinderfietsen moet daar verandering in brengen. Heb jij een kinderfiets over? Lever ‘m in en maak een kind blij! 

Initiatiefnemers van de actie zijn de gemeente Rotterdam en ANWB. Zij roepen de stad op: “Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere kinderfietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind, voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, meters maken.”

Je kunt de fiets(en) inleveren bij één van de 10 aangesloten Rotterdamse partners verspreid over de stad. Alle fietsen krijgen een kwaliteitscheck en een opknapbeurt. Op deze manier krijgt de fiets een tweede leven. Als de opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets, gaan ze naar een fietswerkplaats. Bijvoorbeeld naar De Fietsenbank bij Het Gemaal in de Afrikaanderwijk, Stichting Pluspunt of de Hoekmaat in Charlois. Hier kunnen kinderen die nog geen fiets hebben én zich hebben aangemeld een fiets komen ophalen. Dus kun je vanwege je financiële situatie niet aan een kinderfiets komen, maar zou je er graag één willen? Meld je dan aan via deze link.

Meters maken op de fiets
Om goed te leren fietsen moet een kind meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk, maar dat kan alleen met een eigen fiets. “We vragen ouders om hun kinderen met de fiets naar school te brengen in plaats van met de auto. Maar het zou nog mooier zijn als kinderen zelf aan hun ouders vragen om met de fiets naar school te mogen”, zegt wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden