Vrolijke Serve the City Paasacties om wijkbewoners te verrassen.
Vrolijke Serve the City Paasacties om wijkbewoners te verrassen. (Foto: Dorothee van der Veer)

Vrolijke acties Serve the City: ‘Aandacht maakt het verschil!’

Rotterdam - De paasdagen liggen al even achter ons, maar Serve the City Rotterdam deelt graag nog even deze vrolijke en smakelijke foto. Samen met vrijwilligers uit de Rotterdamse kerken werden in totaal 15 bemoedigende wijkacties georganiseerd. “Een geslaagd Paasweekend met veel blijde gezichten, goede gesprekken en coronaproof ontmoetingen. Aandacht voor elkaar in deze tijd maakt het verschil!”

In 10 wijken van de stad kwamen mensen in beweging om wijkbewoners te verrassen. Zo werden er heerlijke taarten gebakken voor 450 mensen, 1250 prachtige planten uitgedeeld, 200 kleurplaten en kaarten bezorgd en aan 30 mensen werd een persoonlijke paasgroet overhandigd. Een aantal straten werden versierd met vrolijke stoepkrijt tekeningen en bewoners van een woongroep hebben heerlijk genoten van verse poffertjes.

“Wij bedanken alle vrijwilligers en partners voor hun geweldige inzet en enthousiasme voor deze vrolijke Paasacties!”, aldus Serve the City Rotterdam. Wil jij ook iemand verrassen met een leuke kaart, kleurplaat of iets anders wat bij jou past? Op de website van Serve the City Rotterdam staan leuke kleurplaten die je hiervoor kunt gebruiken.

Serve the City Rotterdam
Jaarlijks organiseert Serve the City Rotterdam samen met kerken en vrijwilligers de Serve the City Hemelvaartsactie: een driedaagse van diaconale buurtacties rond Hemelvaart in verschillende gebieden in Rotterdam. Hier zijn inmiddels rond de 60 kerken in 11 wijken bij betrokken. Vanwege de coronamaatregelen hebben de acties dit jaar een aangepaste vorm gekregen. “Samen met de lokale partners organiseren we bemoedigende wijkacties met Pasen en Hemelvaart om mensen in de wijk een hart onder de riem te steken.”

Serve the City Rotterdam is onderdeel van Stichting Samen 010. “Ons doel is om Rotterdammers te stimuleren om naar elkaar om te zien.” 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden