<p>Salih Kilic op het podium.&nbsp;</p>

Salih Kilic op het podium. 

(Foto: O.)

Operafestival O. verplaatst van mei naar augustus

Rotterdam - O. 2021 is verplaatst van mei naar augustus. Het internationale festival voor opera, muziek en theater vindt dit jaar plaats van maandag 23 tot en met zondag 29 augustus op diverse locaties in Rotterdam: van theaterzaal tot club, en van stadspark en drijvende boerderij tot groene oases nét iets buiten het centrum. De editie in augustus wordt coronaproof opgezet en met vooralsnog een beperkte capaciteit.

“Een festival zonder ‘live’ podiumkunsten, zonder ontmoetingen tussen publiek en makers, zonder de stad en haar verhalen… Dat is een festival zonder beleving. En dat is juist alles waar O. voor staat. Daarom geen online festival in mei, maar een feest in augustus met hopelijk zoveel mogelijk mensen,” zegt artistiek directeur Guy Coolen over de verplaatsing.

O. is de nieuwe naam voor Operadagen Rotterdam. ‘O. is een festival voor nieuwsgierige bezoekers. O. staat voor opera en het openbreken van het genre. O. focust op avontuur, talentvolle makers en crosslinks met genres: van performance tot electropop en van smartlap tot streetculture. O. denkt niet in hokjes. O. is open minded. O. ontroert, vernieuwt en verbindt. O. is zo divers als Rotterdam. ‘ 

De eerste namen en samenwerkingen voor O. 2021 zijn aangekondigd via de website van het festival. Op donderdag 22 april om 14.00 uur gaan passe-partouts voor het festival in de verkoop. Het volledige programma wordt maandag 10 mei om 14.00 uur bekend gemaakt, dan start ook de verkoop van (dag)tickets. Volg de social media van O. voor programma-updates en nieuwe bevestigingen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden