Foto: eigen foto

Crowdfunding voor Rotterdamse Laetitia: ‘We zijn er bijna!’

Rotterdam - De 15-jarige Laetitia uit Rotterdam heeft de chronische aandoening CRPS, waardoor ze dagelijks veel pijn heeft. De crowdfundingsactie ‘Hope for Laetitia’ die is opgestart voor haar behandeling in Amerika, heeft inmiddels bijna 100.000 euro bereikt. Het einddoel van 130.000 euro komt steeds dichterbij. Laetitia durft weer hoop te krijgen op een leven zonder pijn.

Sinds Laetitia in augustus 2017 in een zwembad een ongeval kreeg, leeft zij iedere dag met pijn. Een onschuldige kneuzing aan haar knie en enkel hebben geleid tot een ontstekingsreactie van haar zenuwstelsel, wat gepaard gaat met heel heftige pijnaanvallen. De diagnose is Complex Regionaal Pijn Syndroom (CRPS) en wordt ook wel de ‘suicide disease’ genoemd, omdat de pijn vaak als ondraaglijk wordt ervaren. Vlak na het ongeluk kon Laetitia nog gewoon lopen, helaas is de ziekte inmiddels zodanig verergerd dat ze alleen nog in een rolstoel zit of op bed ligt.

Behandeling
In Nederland konden de artsen haar niet verder behandelen, in Amerika gelukkig wel. Sinds augustus 2020 is Laetitia onder behandeling bij de Spero Clinic in Arkansas. De ziekte bleek echter veel ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht en daarom moet Laetitia langere tijd voor een intensieve behandeling in Amerika blijven. Maar dat kost geld, veel geld. Deze behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Door middel van een crowdfundingsactie probeert ze het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen.

Crowdfunding
Het complete verhaal van Laetitia en haar moeder Mariëla, een filmpje en haar blogberichten zijn te vinden op de website hopeforlaetitia.nl. Via deze website kunnen mensen een donatie doen. Alle hulp is nodig om haar grootste wens uit te laten komen: een leven zonder pijn en gewoon tiener kunnen zijn. Laetitia is heel dankbaar voor elke donatie, hoe klein ook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden