<p>Voor het offici&euml;le startmoment van de sloop klom Berent Stapelkamp namens Stichting Fonds de Boer op de kraan.</p>

Voor het officiële startmoment van de sloop klom Berent Stapelkamp namens Stichting Fonds de Boer op de kraan.

(Foto: Natuurstad)

Sloop bij Kinderboerderij De Wilgenhof om plaats te maken voor nieuwe speeltuin

Rotterdam - Kinderboerderij De Wilgenhof krijgt een natuurlijke speeltuin. En de bouw daarvan begint met de sloop van de oude speeltuin. Voor het officiële startmoment van de sloop klom Berent Stapelkamp namens Stichting Fonds de Boer op de kraan. Veel van de oude materialen worden weer hergebruikt in de nieuwe speeltuin.

De speeltuin van Natuurstad op kinderboerderij De Wilgenhof in Hillegersberg is bij veel kinderen en ouders erg populair en wordt intensief gebruikt. Om ervoor te zorgen dat er nog jarenlang plezier beleefd kan worden, wordt de speeltuin dit voorjaar compleet vernieuwd, dankzij Stichting Fonds de Boer. Het streven is dat de natuurlijke speeltuin in juni klaar is.
De naam zegt het al: een natuurlijke speeltuin is een speelomgeving met een natuurlijke uitstraling, waarin natuurlijke materialen worden gebruikt en waar ontdekken en beleven centraal staat. “In een natuurlijke speeltuin mogen kinderen vrij spelen. Een klassiek speeltoestel heeft vaak één functie maar in een natuurlijke speltuin kan elk object op allerlei manieren gebruikt kan worden voor het spelen. Kinderen hebben bergen fantasie om hun eigen verhaal te maken” zegt Louise Louise Bergenhenegouwen van Natuurstad Rotterdam.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden