Scapinodansers
Scapinodansers (Foto: Bas Czerwinski)

Scapino Ballet twee avonden online met The Square recordings

Rotterdam - Scapino Ballet Rotterdam presenteert op 21 en 22 april The Square recordings, twee online dansavonden op het kersverse video on demand platform Scapino streamt. Voor de uitzendingen van het tweeluik heeft Scapino de afgelopen weken gefilmd op verschillende locaties, Garage Rotterdam en Theater aan de Schie. 

Elke avond staat één dansstuk van een jonge choreograaf centraal, waarvan een speciale videoversie is gemaakt. Daaromheen krijgen kijkers een kijkje in de Scapino keuken met ‘behind the scenes’ reportages en kunnen zij deelnemen aan gesprekken met dansers en choreografen. De jonge makers vertellen over hun inspiraties en werkwijze maar ook over hoe de pandemie hun dansstukken beïnvloedt. De gesprekken worden live uitgezonden vanuit de locaties. Bijzonder onderdeel daarbij wordt een live uitvoering door de dansers.

Programma 

Woensdag 21 april 

Carried alive van Justin de Jager – opgenomen in Garage Rotterdam

De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘threading’, een oneindige opvolging van beweging waarbij dansers voortdurend met elkaar verbonden zijn. Justin won onlangs de Korzo aanmoedigingsprijs, de Leo Spreksel Award, en is binnenkort op televisie te zien in Dans met mij , een vierdelige serie van Jan Kooijman voor NTR over de nieuwe generatie dansers en choreografen.

Donderdag 22 april

What remains van Alba Castillo – opgenomen in Theater aan de Schie

De Spaanse danseres en choreografe Alba Castillo maakt danspoëzie met een vleugje magie. De mens staat centraal in haar dansstukken die zij op theatrale wijze vormgeeft. In What remains lopen heden en verleden, fantasie en realiteit op ingenieuze wijze door elkaar. 

De uitzendingen op streaming.scapinoballet.nl starten om 20.15 uur en duren ongeveer 45 minuten, kaartjes kosten 10 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden