Nog geen versoepelingen, maar de bso gaat wél open!

Rotterdam – Tijdens de persconferentie van vanavond werd duidelijk dat er voorlopig weinig versoepelingen komen van de coronamaatregelen. Wél gaat de buitenschoolse opvang (bso) vanaf aanstaande maandag 19 april weer open voor alle kinderen. Of de universiteiten en hogescholen vanaf 26 april weer deels open mogen, moet volgende week duidelijk worden. 

Vanaf maandag gaat de bso weer helemaal open en dat is voor veel ouders een grote opluchting. De afgelopen maanden ving de bso alleen kinderen op van wie de ouders een cruciaal beroep hebben. Ondanks dat kinderen van verschillende scholen regelmatig door elkaar in groepen zaten, zijn er volgens oudervereniging BOinK geen signalen dat dit tot meer besmettingen heeft geleid. 

Nu zijn dus álle kinderen weer welkom. Op de bso gelden dezelfde coronaregels als voor de basisscholen. Dat betekent dat kinderen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden maar de bso-medewerkers wel. En net als op school moet de hele groep in quarantaine als er in de groep één iemand besmet raakt.

Andere versoepelingen
En dan de studenten, van wie de meesten al meer dan een jaar grotendeels online les krijgen. Volgende week dinsdag horen zij of er vanaf 26 april weer deels fysiek onderwijs mogelijk is. Eventuele (gedeeltelijke) heropening van horeca en winkels wordt vanaf nu per week bekeken. Steeds met de recente coronacijfers erbij. Dat geldt ook voor de avondklok en de bezoekbeperking. Als horeca en detailhandel weer open kunnen, zal dat met strikte regels rond bezoekersaantallen en tijdslots zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden