<p>Een vrolijke horecaondernemer na al die maanden van ellende. Wiland Toelen heeft de blik weer op de toekomst gericht.</p>

Een vrolijke horecaondernemer na al die maanden van ellende. Wiland Toelen heeft de blik weer op de toekomst gericht.

(Foto: Dennis van Wijk)

De plannen van Wiland Toelen: ‘Nieuwe Deli Bird, en een twee keer zo grote Ouwehoer’

Rotterdam - Wiland Toelen klinkt vrolijk. De eigenaar van Deli Bird en café De Ouwehoer geeft zijn telefonische interview schaterlachend. Want: “Nieuwe plannen maken, geeft me energie. Dit is hoe ik op de been blijf!”

door Emile van de Velde

Best bijzonder natuurlijk, zo’n vrolijke horecaondernemer na al die maanden van ellende. Wiland heeft de blik weer op de toekomst gericht. De takeaway van Deli Bird verhuist van het Deliplein naar het gloednieuwe gebouw de Groene Kaap even verderop en wordt een heus restaurant. De Ouwehoer op het Deliplein moet zo in de toekomst meer ruimte krijgen, de populaire kroeg kan dan van pijpenla een twee keer zo groot café worden.

En dus is Wiland vrolijk. Hij staat te stofferen als we bellen. “Ik ben echt élke dag druk. Met klussen, met regelen, met plannen maken. Zo hou ik de moed erin, zo blijf ik vrolijk. Het is beter dan duimendraaien!”

Dat is niet altijd zo goed geweest tijdens de huidige pandemie, dat humeur van Wiland. “Nee, in maart 2020 had ik écht niet het idee dat die ellende langer dan een jaar zou gaan duren. Ik heb nog best een redelijke zomer gehad, maar we stonden wel de hele tijd politieagentje te spelen in de kroeg. Uiteindelijk heb ik mijn chagrijn overwonnen, en ben ik toch verder gegaan met de plannen die ik al had liggen.”

Die kroeg wordt dus groter na de verhuizing van het afhaalloket van Deli Bird, de toko die elders op het plein nog een vestiging als restaurant heeft. Daar kom dus een restaurant bij. In de Groene Kaap, het splinternieuwe gebouw in de pols van Katendrecht. En zo kan De Ouwehoer straks uitbreiden, met extra caféruimte en een keukentje voor klanten met trek.

Wilant hoopt in augustus het eerste deel (het Groene Kaap-gedeelte) van die plannen waar te maken. “Ik ben nu weer optimistisch, over een paar maanden zullen we toch wel van al die maatregelen af zijn? Dan kunnen we elkaar toch wel weer een hand geven? Ik weet niet eens meer hoe dat voelt joh. Alleen de gedachte eraan geeft me al nieuwe energie!”

Bij alle investeringen die Wiland Toelen doet, helpen andere mensen mee. Ook de huidige plannen financiert hij via een crowdfunding. “Zo doe ik het al vijftien jaar. Bijna driekwart van de deelnemers ken ik persoonlijk. Ik leen geld, en betaal dat dan met rente terug. We zitten nu bijna op 100 procent, dan gaat de Groene Kaap door, bij 200 procent lukt ook de uitbreiding van De Ouwehoer.”


Meedoen? Zie: crowdaboutnow.nl/campagnes/delibird

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden