<p>Voorstelling The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam. Foto: Hans Gerritsen.</p>

Voorstelling The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam. Foto: Hans Gerritsen.

Er staan weer wat meer échte optredens in de agenda van komende week!

De komende weken doen verschillende culturele instellingen mee aan de pilots waarbij bezoekers welkom zijn met een negatieve coronatestuitslag. Ontdek hier wat er te doen is. We proberen in onze agenda zo actueel mogelijk te zijn, maar check ook altijd de websites van de culturele instellingen.De Doelen
In de Grote Zaal van de Doelen wordt drie dagen lang live gespeeld voor publiek. Op maandag 19 april trapt Het Rotterdams Philharmonisch Orkest af met Tsjaikovski. Let op: voor dit uitje heb je naast een toegangsticket ook een negatieve coronatestuitslag nodig via Testen voor Toegang. Kijk voor meer info op www.testenvoortoegang.nl. Entree concert: €50.


INDIEBAND: ELEPHANT
Zonnige, melancholische en zachte popmuziek met een excentriek randje. Dat is het geluid van de vierkoppige indieband Elephant. Begin 2021 bracht Elephant hun titelloze EP uit, geproduceerd door Pablo van de Poel, gitarist en leadzanger van DeWolff. Beluister de muziek van Elephant via Spotify (@elephant). Gratis toegankelijk.Theater Rotterdam
Geniet op maandag 19 april in Theater Rotterdam van de dansvoorstelling The Great Bean van Scapino Ballet Rotterdam. Let op: voor dit uitje heb je naast een toegangsticket ook een negatieve coronatestuitslag nodig via Testen voor Toegang. Kijk voor meer info op www.testenvoortoegang.nl. Entree voorstelling vanaf €10.


Ketting Kledingruil

Per stadsdeel vormen een tiental adressen een logische route. Op die route rouleren er een aantal tassen met kleding. Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Uit de tas mag je pakken wat je wil en je bent vrij om een mooi kledingstuk van jezelf terug in de tas te doen. Meld je aan via www.kettingkledingruil.nl. Gratis toegankelijk.


Theater Zuidplein
Bij Theater Zuidplein staat vanaf volgende week comedy centraal met onder andere de cabaretvoorstelling Omdat het niet anders kan van cabaretier Roué Verveer, op maandag 19 april. Let op: voor dit uitje heb je naast een toegangsticket ook een negatieve coronatestuitslag nodig via Testen voor Toegang. Kijk voor meer info op www.testenvoortoegang.nl. Entree voorstelling: €22,25.


Expo: Beeldspeling
Drie kunstenaars hebben de ramen van het Nederlands Fotomuseum onder handen genomen voor de buitenexpo Beeldspeling. Na zonsondergang komt de tentoonstelling tot leven aan de straatkant van het gebouw. In de kunstwerken staat de toekomst van de fotografie centraal. De expositie is nog te bewonderen t/m zondag 23 mei. Gratis toegankelijk.Maaspodium
Bij Maas wordt volgende week afgetrapt met de kindervoorstellingen stuk, SORRY en Doe eens lief. Maandag 19 april is de voorstelling stuk bij te wonen. stuk gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, video en bizarre humor. Let op: voor dit uitje heb je naast een toegangsticket ook een negatieve coronatestuitslag nodig via Testen voor Toegang. Kijk voor meer info op www.testenvoortoegang.nl. Entree voorstelling vanaf €5.


FILM: La petite vendeuse du soleil
Een hymne aan de moed van straatkinderen. Sinds lange tijd worden op de straten van Dakar de kranten verkocht door jongens. Als Sili, een tienjarig meisje, besluit om ook kranten te gaan verkopen, accepteren de jongens dit niet; het is immers hun terrein. Deze film is te zien op het digitale platform IFFR Unleashed. Kijk op www.iffr.com/nl/unleashed voor meer informatie. Vanaf €4,50.

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden