Promotie afbeelding
Promotie afbeelding (Foto: Extinction Rebellion)

Aardeparade van Extinction Rebellion strijkt neer op het Noordplein

Rotterdam - We kregen dit ingezonden bericht binnen via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen. We zetten het graag op onze site!

Op dinsdag 13 april tussen 16:00u en 20:00u kun je terecht bij de Aardeparade georganiseerd door Extinction Rebellion Rotterdam. Deze actiegroep voor klimaatrechtvaardigheid en biodiversiteitsbehoud nodigt je uit om kennis te komen maken met de beweging tijdens deze legale manifestatie op het Noordplein. 


De Aardeparade

De Aardeparade is een ‘viering van het leven’; een legale en corona-veilige demonstratie waarbij mensen makkelijk aan kunnen sluiten om kennis te maken met de beweging. Er zullen speeches te horen zijn en optredens plaatsvinden. Ook kun je meedoen aan verschillende workshops. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om oude kleding op te leuken of te repareren tijdens de Guerilla repair. De aardeparade reist langs verschillende steden als onderdeel van de Lenterebellie. 

Doe wat nodig is!

Extinction Rebellion houdt zich bezig met de strijd voor klimaatrechtvaardigheid en het behoud van biodiversiteit. Zij roepen verschillende overheden op om ‘te doen wat nodig, nu het nog kan!’ Zowel het KNMI als duizenden wetenschappers geven aan dat 1,5 graad opwarming en de bijbehorende catastrofale tipping points mogelijk al over negen jaar worden bereikt. Ondertussen is het in Den Haag ‘business as usual’. De overheid faalt in haar wettelijke zorgplicht. Daarom komt XR met de Lenterebellie in opstand voor het leven.

Regeneratieve cultuur

Naast het organiseren van acties houden de rebellen zich ook bezig met ‘regeneratieve cultuur’, ofwel het zorg dragen voor elkaar en voor jezelf. Disruptieve acties worden afgewisseld met andere activiteiten waarbij de focus meer ligt op welzijn en community. Tijdens de Aardeparade kun je kennismaken met deze verschillende kanten van Extinction Rebellion. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden