Beeld GPR
Beeld GPR

Inschrijvingen Grote Prijs van Rotterdam 2021 van start

Rotterdam - We kregen dit ingezonden bericht binnen via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Iedere Rotterdammer kan daar zelf een bericht met foto plaatsen. We zetten het graag op onze site!

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière? Het traject van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam (GPR) gaat weer beginnen! De GPR is de door Popunie georganiseerde muziekcompetitie voor alle Rotterdamse Bands, Singer/Songwriters, Hiphop en Producer acts. De inschrijvingen gaan op donderdag 15 april open en het traject wordt gelanceerd met een speciale Meet The Pro x GPR sessie!

Inschrijvingen voor alle categorieën vanaf donderdag 15 april geopend!
Wat heb je nodig om je aan te melden? Drie tracks, een presskit met bio, foto’s en links naar je socials, en een livefragment (met uitzondering van de categorie Producer). Het kan lastig zijn om op dit moment een live fragment aan te leveren i.v.m. corona, dus je mag hier creatief mee zijn. Een fragment van een livestream, online optreden, of zelfs een optreden in je eigen woonkamer wordt dit jaar ook geaccepteerd. Het is wel belangrijk dat de juryleden door middel van jouw livefragment een beeld krijgen van hoe jij op het podium staat. Inschrijven kan vanaf donderdag via de site van de GPR.

Meet The Pro x GPR sessie: ‘Hoe presenteer je jezelf aan professionals’
Als kickoff van de GPR staat er op donderdag 15 april een speciale online Meet The Pro sessie op de planning. Tijdens de sessie ‘Hoe presenteer je jezelf aan professionals’ zorgt host Martijn Crama ervoor dat jij van demojuryleden Ricardo Jupijn, Aniek de Rooij a.k.a. Alberta Balsam en Mark Ritsema tips krijgt. Deze tips kunnen je helpen voorbereiden op het inschrijven voor het GPR traject, maar ook om jouw act sowieso beter te kunnen presenteren aan professionals in de muziekbizz!? Check de Meet The Pro sessie gratis op donderdag 15 april om 19:00. De link naar de sessie wordt geplaatst in het event.

Het GPR traject
Na de aanmelding buigt een professionele jury zich over de inzending van alle acts per categorie. Zij selecteren 4 acts per categorie voor de finale. Iedere inzending krijgt een gesprek met de jury. In dit gesprek hoor je wat de jury goed vond aan je act en waar je eventueel nog aan kunt werken. Dit is tevens het moment waarop de jury bekendmaakt of je doorgaat naar de finale. Dit gesprek vindt op het Popunie kantoor of online plaats.

Daarna gaat de finalist aan de slag met de feedback van de jury om het optreden in de finale te perfectioneren. Alle finalisten krijgen coaching in de vorm van een gesprek rondom je backline en je stageplan, feedback op je biografie, presskit & social media, een fotoshoot en coachingsgesprek over gages en uitbetalingen.

Prijzenpakket
Word je geselecteerd voor de finale? Dan krijg je sowieso een gage van €265 per persoon (tot max. 6 personen) voor je optreden. Hiernaast worden er in elke categorie geldprijzen, een masterclass op maat, en een begeleidingstraject met een professional naar keuze uitgereikt aan de 1e prijswinnaar (€ 1.000,-). De publieksfavoriet ontvangt een geldprijs van € 250,-.

Ook krijg je als winnaar en als publieksfavoriet een jaarabonnement voor Meet The Pro-sessies voor 2 personen. De winnaars treden daarnaast zo mogelijk op tijdens het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland 2022 in Rotterdam. Dit is natuurlijk nog afhankelijk van hoe de situatie rondom corona er dan voorstaat. De prijzen en gages worden mogelijk gemaakt door Sena Performers, de hoofdsponsor van de wedstrijd.

Finales
De finales van de GPR vinden dit jaar plaats in Theater Zuidplein op 18 en 19 september.

Zaterdag 18 september – Finale Producer en Bands
Zondag 19 september – Finale Singer/songwriter en Hiphop

Social media
Op de hoogte blijven? Volg de GPR dan op Instagram en Facebook!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden