<p>Regerend kampioen Fortuna (in rood-wit) verloor zaterdag tegen KZ, waardoor een derde duel nodig was. (Foto: Marco Spelten/Korfbalfoto)</p>

Regerend kampioen Fortuna (in rood-wit) verloor zaterdag tegen KZ, waardoor een derde duel nodig was. (Foto: Marco Spelten/Korfbalfoto)

(Foto: )

Korfbalverbond blij met finale in Ahoy, ook al is het nu zonder publiek

ROTTERDAM – Dit jaar is ook de Korfbal Leaguefinale zonder publiek, maar het Korfbalverbond zorgt dat de eindstrijd in de RTM Stage van Rotterdam Ahoy goed in beeld komt. De wedstrijd is zaterdag 17 april live te zien op televisie (NPO1) en er is een gratis livestream via Eyecons.

Dinsdagavond 13 april spelen de halve finalisten beslissingswedstrijden (PKC-TOP en Fortuna-KZ) en zijn de finalisten bekend. Vorig jaar was er geen Korfbal Leaguefinale. “We zijn blij dat we nu wél een finale krijgen en trots dat we vanaf januari de hoogste korfbalcompetitie, weliswaar ingekort en met uitgebreide playoffs, door konden laten gaan”, zegt eventmanager bij het KNKV Barry Schep. “Bijna alle wedstrijden konden met fitte teams worden gespeeld, er waren slechts sporadisch besmettingen. Dat biedt ook goede vooruitzichten voor alle breedtesporters.”

Rond de finale zijn er niet zoals in voorgaande jaren randactiviteiten. Schep: “De korfbalfans kunnen elkaar zaterdag wel ontmoeten via het platform wonder.me. Vanaf volgend jaar hopen we weer tot zeker 2026 veel fans in een vol Rotterdam Ahoy te verwelkomen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden