<p>Op het Willemsplein hebben agenten een uitgebreide verkeerscontrole uitgevoerd.</p>

Op het Willemsplein hebben agenten een uitgebreide verkeerscontrole uitgevoerd.

(Foto: Politie)

Agenten in burger pakken vrijdagdrukte op de Parkkade aan

Rotterdam - Het was druk in de stad gisteren. Het leek wel of iedereen de straat op wilde om te genieten van redelijk lekker weer en de vrijdagavond. Een populaire plek om samen te komen in lockdowntijd is de Parkkade. Maar dat levert wel overlast op. Daarom werden gisteren agenten in burgerkleding ingezet om strafbare feiten te constateren.

De politie heeft gisteravond een actie georganiseerd naar aanleiding van de problematiek rondom de Parkkade. De focus lag op het verminderen van de overlast en het handhaven van de coronamaatregelen. Politie-eenheden in burgerkleding hebben strafbare feiten doorgegeven aan de motoragenten, die vervolgens voertuigen meegenomen hebben naar het Willemsplein. 

Op het Willemsplein hebben geüniformeerde eenheden een uitgebreide verkeerscontrole uitgevoerd. Later op de avond is er op de Parkkade preventief gefouilleerd en zijn voertuigen doorzocht. Tijdens de actie zijn er 25 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere snelheidsovertredingen, asociaal rijgedrag en geluidsoverlast. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden