<p>De vernieuwd Coolsingel.</p>

De vernieuwd Coolsingel.

(Artist Impression West 8/Gemeente Rotterdam)

Dáár gaat het regenwater op de Coolsingel voortaan heen!

Rotterdam - Regenwater dat op de Coolsingel valt, wordt voortaan goed benut. Op advies van het waterschap zijn onder de bestrating namelijk buizen met gaatjes aangelegd. Dit verkleint de kans op wateroverlast en helpt de stad groen te houden. 

Hoogheemraad Paul van den Eijnden: “Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en de gemeente Rotterdam werken samen om de stad voor te bereiden op extremer weer. Samen met bewoners en bedrijven zetten wij ons in voor een aantrekkelijke leefomgeving die hoosbuien, hitte en droogte goed aankan”.

Lees verder onder de foto.

Artist Impression West 8/Gemeente Rotterdam

Tot ongeveer een eeuw geleden was de Coolsingel een singel waarin het stadse regenwater werd opgevangen. In de vernieuwde Coolsingel gebeurt dat nu weer; alleen nu ondergronds. Regenwater opvangen, vasthouden en benutten, verkleint de kans op wateroverlast en houdt de stad groen. 

Daarom zijn onder de Coolsingel infiltratiebuizen aangelegd. Via de straatputten komt het regenwater in deze buizen terecht en zakt het door gaatjes de grond in richting de boomwortels. Het teveel aan water stroomt via een ondergrondse leiding naar de Delftsevaart (Rotteboezem). Tijdens droge perioden kan het water worden gebruikt voor de verversing van het water in de Provenierssingel en de Westersingel.

.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden