Foto: Emile van de Velde

In de COOLschommel op de nieuwe Coolsingel!

Rotterdam - Nu is ie echt open, de vernieuwde Coolsingel! Vandaag haalden wethouder Arjan van Gils en architect Adriaan Geuze (West 8) samen met de Coolsingelverkeersregelaars het laatste bouwhek van de rijbaan. Aan het einde van een wandeling over de opgeknapte boulevard volgde een verrassing voor alle Rotterdamse bezoekers: een gigantische schommel aan het Stadshuisplein!


Het laatste hek is van de Coolsingel. (Foto: Emile van de Velde)

De officiële opening van de ‘nieuwe’ Coolsingel werd niet het grote volksfeest waar eigenlijk op gehoopt was. Tijdens de werkzaamheden van afgelopen drie jaar werd dat plan in de prullenbak gekieperd, met dank aan het coronavirus. Om geen grote groepen mensen op de been te brengen, bleef het ‘feestje’ van vandaag geheim. De opening werd afgelopen week wel op papier gevierd, met een speciale editie van De Havenloods en een bijlage in het AD.

Vanaf vandaag staat er ook een prachtige fototentoonstelling langs de Coolsingel. Er zijn honderden foto’s ingestuurd door Rotterdammers, een selectie daarvan is komende weken op groot formaat te zien. Maar de grootste verrassing, en vast een nieuwe trekpleister, is de COOLschommel tegenover het stadhuis. Daar kun je sinds vandaag in de O’s uit Cooolsingel kruipen om lekker even heen en weer te wiegen! De COOLschommel blijft staan tot 8 mei en krijgt daarna een nieuwe plek.

Lees verder onder de foto.

Foto’s van Rotterdammers langs de Coolsingel. (Foto: Hendrik Eland)

Als de omstandigheden het toelaten, is er in het najaar nog een écht groot feest door en voor de ondernemers, waarbij de sfeerverlichting ontstoken wordt, de Coolsingelclub (die in de Bijenkorf komt) geopend wordt, de erelunch met de bouwvakkers plaatsvindt en de Beeldengroep Bijenkorf geplaatst wordt. Dan moeten ook de laatste ontbrekende nieuwe steentjes op zijn plek liggen.

De speciale editie van De Havenloods over de Coolsingel kun je hier nog rustig helemaal doorbladeren!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden