Foto: Politie

Celstraf voor handel in levensgevaarlijke medicijnen Oxycodon en Diazepam

Rotterdam - Een 34-jarige Rotterdammer is tot drie jaar gevangenis veroordeeld voor de handel in Oxycodon en wat ‘pammetjes’. Onjuist gebruik van dit soort medicijnen is levensgevaarlijk en de handel erin daarom hartstikke strafbaar, zo oordeelde de rechtbank.

Het onderzoek begon in september 2020 met een anonieme tip over een persoon die verdovende middelen verkocht op het parkeerterrein bij een verzorgingstehuis aan de Strevelsweg. In de tip zat ook een uitgebreid signalement van deze vermeende verkoper. Reden voor de politie om te posten op de genoemde locatie. Daar zagen ze op een gegeven moment de beschreven man. Agenten zagen hoe de man in auto’s stapte en daar een tijdje in bleef zitten. Na zijn tweede ‘zit’ in een auto, hielden de agenten de man staande. Bij de controle bleek de man honderden euro’s in zijn tas te hebben. Tegelijk werd de bestuurder van de auto gecontroleerd. Die had medicijnen in zijn auto die op de lijst van de opiumwet staan en bekende deze zojuist te hebben gekocht.

De 34-jarige ‘verkoper’ is aangehouden en besloten werd het huis van de verkopende man te doorzoeken. Daar lag een enorme hoeveelheid medicijnen, zo’n 220.000 stuks, en een groot contant geldbedrag, bijna 124.000 euro en ook nog wat XTC, cocaïne en hasj. 

De aangetroffen medicijnen bleken ‘zwaar’ te zijn: meerdere kwamen voor op Lijst 1 van de Opiumwet (zoals Oxycodon) en Lijst 2 van de Opiumwet (Diazepam oftewel de ‘pammetjes’). Deze medicijnen hebben voor sommigen wellicht een een onschuldige klank, maar feit is dat ze zwaar verslavend zijn en bij verkeerd gebruik zelfs dodelijk. Daarom worden deze medicijnen enkel in de apotheek verkocht met doktersrecept.

De 34-jarige Rotterdammer leverde aan zijn klanten op hun verzoek, zonder zijn klanten te wijzen op de risico’s. Voor deze handel is de man vorige week veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden