<p>Artist impression van de vernieuwde hoofdentree van WTC Rotterdam.&nbsp;</p>

Artist impression van de vernieuwde hoofdentree van WTC Rotterdam. 

World Trade Center Rotterdam neemt unieke bordesroltrappen in gebruik

Rotterdam - Het World Trade Center Rotterdam aan het Beursplein neemt dinsdag 13 april nieuwe unieke bordesroltrappen in gebruik. De roltrappen in de monumentale trappen van het World Trade Center zijn nieuwe en bovenal unieke blikvangers in het straatbeeld van Rotterdam. Nergens anders in Nederland is een vergelijkbare buitenroltrap te vinden die het bordes volgt en dus niet alleen diagonaal, maar ook horizontaal voortbeweegt. 

De bordesroltrappen van WTC Rotterdam bevinden zich in de buitenlucht en zijn daarmee uniek in Nederland. Zelfs wereldwijd komen dit soort roltrappen zeer weinig voor. De originele stenen uit de trap die plaats moesten maken voor de roltrap zijn hergebruikt op de plek waar de oude roltrap zat: aan de rechterzijde van de entree. De nieuwe roltrappen zijn zo duurzaam mogelijk en laag in energieverbruik. Aan de realisatie van de bordesroltrappen is maandenlang gewerkt.

Met de oplevering van de roltrappen wordt de tweede fase afgerond van de werkzaamheden aan de hoofdentree. Daarmee is WTC Rotterdam een stap dichter bij de voltooiing van het nieuwe masterplan. Hierin worden huurders voorzien van meer hoogstaande faciliteiten, waaronder een hotel, brasserie, bedrijfsrestaurant en een in-house citygym. De komende periode wordt hard gewerkt aan de voltooiing van het plan, waaronder de opening van de nieuwe brasserie Jules en de opening van het hotel met 168 kamers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden