Groene bomen, korte mouwtjes, volle terrassen. We gaan het weer meemaken!
Groene bomen, korte mouwtjes, volle terrassen. We gaan het weer meemaken! (Foto: Iris van den Broek)

Echt? Gaan de terrassen weer open? Blijkbaar wel! En Rotterdam is er klaar voor!

Rotterdam - Opeens lijkt het er sterk op dat nog deze maand de terrassen weer opengaan! Wat een geweldig nieuws. In Rotterdam is iedereen er allang klaar voor. Wij zelf natuurlijk, de ondernemers al helemaal en ook de gemeente heeft al enkele weken geleden alle plannen gepresenteerd om te zorgen dat er ruimte en ondersteuning is voor de horeca. 

Vandaag kwam opeens de datum van 21 april uit de hoge hoed, Dan zouden de terrassen ein-de-lijk weer open mogen. Hoe precies is nog onduidelijk, sowieso horen we op zijn vroegst na het weekend pas of het ook echt allemaal gaat lukken. Maar in Den Haag zingen de plannen over een stappenplan op weg naar een mooie zomer al rond.

De gemeente Rotterdam is er klaar voor. Twee weken gelden al werden er plannen gepresenteerd om te laten zien dat iedereen in de startblokken staat. Horecaondernemers krijgen meer ruimte en ondersteuning om na de lockdown te kunnen herstellen. Terrassen mogen twee keer zo groot en coronacoaches begeleiden ondernemers bij het coronaproof maken van het terras. Met vouchers kunnen horecaondernemers een tegemoetkoming krijgen om hun zaak coronaproof te maken. 

Wethouder Said Kasmi liet in maart al weten: ‘Veel Rotterdammers kijken er naar uit om weer in de zon op een terras te zitten. Nu kan dat nog niet, maar als het zover is, dan staat Rotterdam in de startblokken om horecaondernemers hierbij te helpen. De succesvolle formule van vorig jaar met terrasuitbreiding zetten we door en breiden we uit met onder meer hulp van coronacoaches en informatieteams.’ 

En later, wie weet, kunnen er ook weer evenementen georganiseerd worden. Zodra dat weer mogelijk is, kunnen horecaondernemers een evenementenkraskaart aanvragen. Met deze kaart kunnen ze maximaal vijf keer een evenement op hun terras organiseren, zonder dat hier steeds een aparte vergunning voor nodig is.

Alle plannen van de gemeente voor het heropenen van de horeca in Rotterdam kun je hier vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden