<p>Blij verrast neemt Amber Bijkerke de tienduizendste bestelling van de afhaalservice in ontvangst van Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam.</p>

Blij verrast neemt Amber Bijkerke de tienduizendste bestelling van de afhaalservice in ontvangst van Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam.

(Foto: Bibliotheek Rotterdam)

Amber haalt boeken op bij de bieb en vindt er bloemen en een cadeau bij!

Rotterdam - Volledig verrast was Amber Bijkerke (19) toen ze bloemen en een E-reader aantrof bij de tas vol boeken die ze kwam afhalen. Bibliotheek Rotterdam vierde namelijk dat zij de tienduizendste bestelling bij de afhaalservice kwam ophalen in de vestiging in Feijenoord.

 Voor haar stage bij de VoorleesExpress komt Amber twee keer per week in de bibliotheek in Feijenoord om nieuwe boeken op te halen om uit voor te lezen. Ze leest het liefst voor uit de boeken van Paul van Loon. Amber: “Ik lees nu voor via Zoom. Dat is wel even wennen want ik mis de interactie met de kinderen. Waar ik voorheen graag een zoekboek met hen bekeek en daarover een gesprekje had, lukt dat nu niet.” Amber studeert Social Work en hoopt dat de bibliotheken snel weer open mogen, want dan kan ze weer gebruik maken van de studieplekken in de bibliotheek.

Sinds het begin van de tweede lockdown kunnen leden van Bibliotheek Rotterdam online boeken bestellen en afhalen bij de verschillende vestigingen in de stad. In totaal bestaat de afhaalservice nu 15 weken en zijn er al meer dan 10.000 klanten geholpen aan ruim 38.000 boeken. Leden kunnen zelf aangeven waar en wanneer ze welke titels willen komen afhalen via de website www.bibliotheek.rotterdam.nl/afhaalservice..

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden