<p>Deelnemer training</p>

Deelnemer training

(Foto: Shutterstock/Albeda)

Trainingen voor medewerkerkers kinderopvang

Rotterdam - Tijdens deze periode van lockdown in de kinderopvang ontwikkelden Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk en KomKids kinderopvang in sneltreinvaart samen een nieuwe basistraining Voorschoolse Educatie (VE). De eerste lichting medewerkers van KomKids is begin dit jaar met de training gestart.

“Toen onze samenwerkingspartner KomKids kinderopvang vroeg om in korte tijd deze training voor hun medewerkers neer te zetten, zijn wij natuurlijk meteen de uitdaging aangegaan! Binnen een maand hebben we een digitale leeromgeving voor cursisten gebouwd, docenttrainers benaderd en afspraken met de GGD gemaakt rondom certificering. Het resultaat is een goed op maat te maken basistraining Voorschoolse Educatie met een eigen Albeda-certificaat, wat voldoet als basis-VE-training volgens de wet IKK.”, vertelt Korine Gilijamse, onderwijsleider Albeda-locatie Vlaardingen. 

Voorschoolse educatie is onderdeel van het onderwijsachterstandenbeleid van de Nederlands overheid. Het doel is om peuters met een mogelijke (taal)achterstand beter voor te bereiden op de basisschool en er voor te zorgen dat kleuters zonder achterstand naar groep 3 kunnen. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden