<p>Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de plantaardige Vrijheidssoep van 2021.</p>

Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de plantaardige Vrijheidssoep van 2021.

(Foto: Oof Verschuren)

Met tienduizenden Rotterdammers tegelijk soep eten op Bevrijdingsdag

Rotterdam - Op 5 mei eten elf steden, waaronder Rotterdam, tegelijk dezelfde Vrijheidssoep. Vorig jaar deden er in Rotterdam 25.000 mensen mee, dat moeten er dit keer twee keer zoveel worden. Chef-kok en kookboekenschrijfster Yvette van Boven maakt de plantaardige Vrijheidssoep van 2021. Het etiket van het soepblik is ontworpen door kunstenaar Piet Parra. 

Op 5 mei viert heel Nederland de vrijheid. We vieren dat we op die dag in 1945 zijn bevrijd van de Duitse bezetting en we staan stil bij wat vrijheid is. Juist nu het samenzijn zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan verbinding. Daarom is er ook dit jaar de Vrijheidssoep.

Yvette van Boven is de nieuwe chef van de Vrijheidssoep. Zij maakte het recept. “Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nodig is. Open staan voor inzichten die misschien niet de jouwe zijn, maar door naar elkaar te luisteren wellicht wél iets voor jou kunnen betekenen. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Samen aan tafel daarvoor is een kleine moeite en een mooi gebaar. Als geen ander vind ik dat eten verbindt.” 

Meedoen met de Vrijheidssoep is eenvoudig door een blik Vrijheidssoep te bestellen óf de soep zelf te bereiden met kook-instructies van chef-kok Yvette van Boven. Voor 5 euro koop je één blik Vrijheidssoep voor jezelf én doneer je gelijk een blik soep aan een kwetsbare mede-Rotterdammer. Het is ook mogelijk extra blikken Vrijheidssoep te doneren. Rotterdamse bedrijven kunnen gebruik maken van speciale soeppakketten. Hiervoor kun je mailen naar sterkerdoorsoep@vrijheidssoep.nl. Alle informatie over de soep is te vinden op vrijheidssoep.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden