<p>Op het stadhuis aan de Coolsingel. Another day at the office voor Duygu Yildirim.</p>

Op het stadhuis aan de Coolsingel. Another day at the office voor Duygu Yildirim.

Vroeger had Duygu geen idéé wat er in het stadhuis gebeurde, nu is ze er dagenlang

Rotterdam - Geen idéé, had Duygu Yildirim vroeger van wat er allemaal gebeurde in dat grote, oude gebouw aan de Coolsingel. “We liepen er langs, keken ernaar, maar ik was er nog nooit binnen geweest voordat ik gemeenteraadslid werd.”

door Emile van de Velde

En nu is Yildirim (32) er hele dagen lang, daar aan die Coolsingel. Twaalf uur per dag werken achter elkaar is geen uitzondering. Je zou denken dat ze weleens een ommetje maakt tussen al dat vergaderen door, met een collega een stukje over de Coolsingel lopen. Ze blijft even stil. “Nee joh, daar is helemaal geen tijd voor. Even naar de AH to go aan de overkant, daar blijft het meestal bij. Snel wat te eten halen of zo.”

Dat was vroeger wel anders. “Als ik ook maar een tientje over had, ging ik meteen de stad in. Naar de Lijnbaan, naar de Coolsingel. Als je jong bent, is de Coolsingel echt the place to be in de stad. Toen liep ik er hartstikke vaak. Maar in het stadhuis kwam ik nooit, ik had geen flauw idee van wat daar binnen allemaal gebeurde.”

Nu wel, sinds 2018 zit Yildirim in de gemeenteraad (namens de PvdA) en is ze er de hele dag. “Nou ja, de laatste tijd natuurlijk niet meer, we vergaderen nu online, Ik ben geloof ik nog één keer op de Coolsingel geweest, om iets af te geven. Maar ik heb wel het idee dat het goed is gelukt met opknappen. Ik heb tegenwoordig buitenruimte in mijn portefeuille en ik vind bijvoorbeeld genoeg zitjes op straat erg belangrijk. Die straat is tenslotte van ons allemaal. Dat is nu flink verbeterd op de Coolsingel. Misschien dat het er straks vaker van komt in de pauze, even buiten een bakkie doen.”

Ze vertelt verder. Over de straat waar ze werkt, maar bijna niet buitenkomt. “Vaak kom ik aan met de tram, stap ik uit, ga ik het stadhuis in en als we twaalf uur later klaar zijn, ga ik weer naar huis. Ik kom wel vaak in de tuin van het stadhuis, jaah dat wel, daar praten we wat, drinken we koffie of zo. Soms is er een bruiloft, leuk om te zien. Ik vind het wel heel bijzonder hoor, om in het stadhuis te werken. het is zó speciaal. De bodes bijvoorbeeld, hoe die het echt een eer vinden om er te werken. Ik vind het ook een eer. Zeker! Dit werk is toch wel iets om trots op terug te kijken als ik 80 mag worden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden