<p>Zinzi met collega Elis.</p>

Zinzi met collega Elis.

Zinzi wil op haar gouden fiets over het gouden fietspad naar het Stadhuisplein

Rotterdam - Wat is het lang geleden dat Zinzi Melsen vanuit Zuid over de Erasmusbrug, via de Schiedamsedijk en de Coolsingel naar de terrassen van het Stadshuisplein zwierde. Ze kan niet wáchten. Haar gouden fiets is er klaar voor, en het gouden fietspad van de nieuwe Coolsingel ook.

door Emile van de Velde

Het is alweer maanden geleden dat Zinzi die fiets won bij een lezersactie die De Havenloods samen met Rotterdam Circulair organiseerde. We mochten een heuse gouden fiets verloten, bij het Fietspunt gemaakt van gerecyclede fietswrakken uit de stad. Zinzi won, en vertelde toen al over haar grootste wens: op die gouden fiets naar haar werk in de horeca, bij Coconuts, Café Plein en Amigo op het Stadhuisplein.

Maar dat kan dus nog even niet. Zinzi heeft haar verwachtingen bijgesteld: “Het zal nog wel een tijdje duren, juni hoop ik, liefst eerder natuurlijk. Ik ben er al een tijd niet geweest. We zijn de café’s nog wel een paar keer gaan schoonmaken en zo, maar daar kun je ook niet mee bezig blijven.”

Zinzi mist de sfeer, de gezelligheid, van de terrassen op het Stadhuisplein. Ze mist de praatjes met de vaste klanten. En hoopt ze snel weer te zien. En ze mist bovenal de drukte als Feyenoord speelde, of als marathon en Zomercarnaval voorbij trokken. Het Stadhuisplein is dan één groot terras, met Zinzi als stralend middelpunt. “Zó gaaf is dat, één grote chaos. Ik kan niet wachten tot het weer zo ver is!”

Wij ook niet Zinzi. Wij kunnen ook niet wachten tot je met je gouden fiets over dat nieuwe gouden fietspad sjeest.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden