<p>Koshan en Ronin op de Coolsingel.</p>

Koshan en Ronin op de Coolsingel.

(Foto: Carol Linares)

Koshan en Ronin op de nieuwe Coolsingel: ‘Je ziet de mensen hier léven!’

Rotterdam - “Kijk daar! Dat meisje dat daar loopt, ze eet een ijsje. En daar, dat stelletje! Dat is wat we bedoelen, je ziet de mensen hier léven. Dit is Rotterdam, en de Coolsingel. De mensen zijn vrolijk. Hier gebeurt het!”

door Emile van de Velde

Vanaf het moment dat Koshan (32) en Ronin (27) bekomen zijn van de 1 aprilgrap waarmee we hun aandacht wisten te trekken (en ze verschrikt keken of hun veters wel goed zaten), houden ze niet meer op met praten. Hun woorden buitelen over elkaar van enthousiasme.

Daar, wijzen ze, de Meent, dát is een straat jongen, lekker bakkie doen bij de Coffeecompany. En die gebouwen! “Echt respect voor alle architecten.” Terwijl de ene jongen naar het World Trade Center wijst, begint zijn vriend over het torentje van het stadhuis. En de Hofpleinfontein.

Koshan en Ronin wonen allebei niet in Rotterdam, maar vanuit Ridderkerk en Oud-Beijerland zijn ze er zo. En graag. En vaak. “Joh, in een half uurtje staan we vanuit huis op de Coolsingel.” Want dit is andere koek dan hun woonplaats.

Wat ze hier eigenlijk doen? ‘Happen en stappen! We zijn hier wekelijks, de sfeer is supergezellig. Hiervandaan gaan we naar de Witte de Withstraat, naar de Witte Aap. Of naar het Marriot Hotel, kom je daar weleens? Dat is een aanrader hoor. Of we daar werken? Haha, nee, we zijn gewoon heel enthousiast. Je voelt gewoon dat je leeft als je hier rondloopt. Al die mensen, de drukte op straat. Hier is altijd alles bezig. Dat heb je allemaal niet in een dorp hoor, dat heb je alleen in Rotterdam!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden