<p>Sara en Genesis weten het wel, wat ze van Rotterdam vinden...</p>

Sara en Genesis weten het wel, wat ze van Rotterdam vinden...

(Foto: Caro Linares)

‘Het wordt steeds mooier!’

Rotterdam - “Rotterdam wordt toch steeds mooier! Ja toch. Veel mooier dan 020! Dat is oud, Rotterdam is nieuw.” Inderdaad, dat is meteen duidelijk. Genesis (13) en Sara (14) hoeven er niet lang over na te denken en laten er geen enkele twijfel over bestaan. En waarom zouden ze ook?

De meiden wonen vlakbij het centrum, dus komen hier hartstikke vaak, kennen de omgeving van de binnenstad op hun duimpje. Ze kopen wat lekkers, lopen hun rondjes door de winkelstraten, en steken hun enthousiasme niet onder stoelen of banken.

“Dit is onze stad! Het is hier toch geweldig? Het is altijd gezellig als we de stad in gaan. Zelfs nu, met al die coronamaatregelen, is er nog zoveel leuks te doen. We houden ons keurig aan al die regels hoor, die zijn er niet voor niets. Maar ook in coronatijd kun je hier in het centrum gewoon met elkaar afspreken.”

En dat doen de twee dan ook vaak. Om bij te praten, mensen te kijken, schaafijs te kopen. Maar vooral voor de winkels natuurlijk. Langs de etalages lopen, kijken wat er nieuw is, wat er in de mode raakt. Waar? “Footlocker! Bershka! Er is zó veel joh. En als in de winter de lichtjes aan gaan, met al die gebouwen, dan is Rotterdam op z’n mooist.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden