<p>Ruimte zat om te dakwandelen!</p>

Ruimte zat om te dakwandelen!

(Foto: Frank Hanswijk)

Rotterdamse Dakendagen richt zich op onze nieuwe volkssport en introduceert ‘dakwandelen’

Rotterdam - De Rotterdamse Dakendagen staan dit jaar van 4 tot en met 6 juni in het teken van het ontdekken van nieuwe ruimte. Nu parken en natuurgebieden overvol lijken, kunnen bewoners én bezoekers van de stad tijdens het jaarlijkse festival gaan ‘dakwandelen’. 

Wandelen is tegenwoordig (inter)nationale volkssport nummer één. Iedereen wil naar buiten, natuurgebieden worden drukker bezocht dan ooit en in de stad zijn parken overvol. Maar op de daken is nog ruimte. Het festival organiseert daarom op 5 en 6 juni een programma met Dakenroutes waarbij het publiek in koppels wandelingen maakt over meerdere daken in de stad. Van grote platte daken in het centrum, tot dakterrassen van stadsbewoners. Indien het weer mogelijk is om met (kleine) groepen bij elkaar te komen, zullen er ook Specials met theater, muziek, poëzie of film op daken worden georganiseerd.

Op de vrijdag van het festival (4 juni) vindt de jaarlijkse Kennisdag plaats. Een driedelig programma voor professionals en dakenthousiastelingen. De dag start met het eerste Dakboerencongres, met lezingen van en discussie tussen dakboeren uit heel Europa. Daarna kunnen deelnemers zich aansluiten bij informele lunchworkshops met internationale experts. ‘s-Middags is er de TOP^, georganiseerd in samenwerking met AIR (Architectuurinstituut Rotterdam). 

Jouw dakterras openstellen

Heb je een bijzonder dak en zou je daar tijdens de Rotterdamse Dakendagen (zeer beperkt) publiek op willen ontvangen? Laat het de organisatie weten via info@rotterdamsedakendagen.nl

.Volledige programma en kaartverkoop

Rotterdamse Dakendagen vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 6 juni 2021. Begin mei maakt de organisatie op www.rotterdamsedakendagen.nl het volledige programma bekend. De kaartverkoop start op woensdag 12 mei.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden