<p>Little C en het Erasmus MC vanuit de lucht. (Foto: Ossip van Duivenbode)</p>

Little C en het Erasmus MC vanuit de lucht. (Foto: Ossip van Duivenbode)

Aanverwante bedrijven Erasmus MC krijgen kantoren in nieuwe wijk Little C

Rotterdam - De kantoorruimte in de nieuwe Rotterdamse wijk Little C wordt gevuld met bedrijven die belangrijk zijn voor het Erasmus MC, maar zich niet per se op het ziekenhuisterrein hoeven te vestigen.

Coolhaven B.V., ontwikkelaar van het nieuwbouwproject Little C, en het Erasmus MC hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan zich gezamenlijk richten op het faciliteren van Life Sciences & Health (LSH)-bedrijven in de kantoren van Little C. 

Lees verder onder de foto.

V.l.n.r. Michael Venderbos (directeur Klant &Markt bij J.P. van Eesteren), Roderick van Houwelingen (eigenaar Houwvast Vastgoed), Job van Zomeren (directeur ERA Contour) en Menno Riemersma (directeur Campus Ontwikkeling bij het Erasmus MC) (Foto: Angelique van Woerkom)

Little C ligt recht tegenover het Erasmus MC aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Het nieuwbouwproject biedt naast woningen ook kantoorruimte voor specifieke LSH-bedrijven zoals sales en marketing, business development, regulatory affairs, monitoring onderzoek, coördinatie van Europese activiteiten en octrooiaanvragen. 

Voor dit type bedrijven is de nabijheid van het Erasmus MC zeer gunstig. Een vestiging op de Erasmus MC Campus is voor hen niet per se noodzakelijk, maar door huisvesting in Little C hebben ze toch een directe link met het medisch centrum. In totaal is er binnen Little C voor de Life Science & Health-bedrijven circa 7.200 vierkante meter kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over twee gebouwen. Het Familiehuis Daniel den Hoed koos al eerder voor nieuwe huisvesting in Little C.

Het Erasmus MC en de gemeente Rotterdam gaan een campus ontwikkelen rond het Erasmus MC om het LSH-cluster te stimuleren. De Erasmus MC Campus richt zich op het aantrekken van bedrijven en instellingen in het verlengde van de primaire taken van het Erasmus MC: zorg, onderzoek en onderwijs. Dit zijn bedrijven die zich vooral focussen op onderzoek en ontwikkeling, inclusief de inzet van laboratoria. Daarom vraagt dit om huisvesting op de Erasmus MC Campus. 

De campusontwikkeling begint in 2021 met het beschikbaar stellen van bestaande bedrijfsruimte in het Erasmus MC. Op middellange termijn komen ook andere ruimtes beschikbaar, zowel op bestaande locaties als nieuwbouwruimte. Het aanbod op de campus bestaat uit zowel kantoor- als labruimte. In Little C gaat het om kantoorruimte.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden