Foto: Young Impact

160 Rotterdamse jongeren met een beperking genomineerd voor Young Impact Award

Iedereen kan het verschil maken voor een ander, ook als je een beperking hebt. Dat bewijzen 160 jongeren met een verstandelijke- of meervoudige beperking uit Rotterdam. Zij maken kans op de Young Impact Award!

De genomineerde jongeren deelden afgelopen december kerstlichtjes uit aan eenzame ouderen, bij verzorgingshuizen door heel Rotterdam. Het leverde een dag vol prachtige momenten op. Jongeren met een beperking doen doorgaans minder mee in de samenleving, dus juist deze groep weet heel goed het het is om je soms eenzaam te voelen. Vier Rotterdamse scholen deden mee aan de actie: VSO De Hoge Brug, VSO Herenwaard, Mytylschool Praktijk en OLS de Recon. De gehele groep is nu genomineerd voor een Young Impact Award in de categorie ‘Maatschappij’. 

Het winnen van een Young Impact Award geeft een enorme boost aan de initiatieven van jongeren. Teun Toebes (21) won in 2019 een Young Impact Award vanwege zijn inzet voor mensen met dementie. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een boegbeeld binnen de zorgsector en mocht hij zelfs op de koffie bij Mark Rutte. De uitreiking is dit jaar onderdeel van Young Impact Day, dé nationale actiedag voor jongeren, die zal plaatsvinden in juni 2021.

Vanaf nu tot 31 mei kan er gestemd worden via www.youngimpact.nl/stemmen/ 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden