Drie Rotterdamse gebouwen zien er straks zo uit.
Drie Rotterdamse gebouwen zien er straks zo uit. (Artist impression: VollaersZwart)

Gebouwen Simeon en Anna, Startmotor en de Kolk versierd in kleuren Songfestival

Rotterdam -Verzorgingstehuis Simeon en Anna en jongeren-wooncomplex de Startmotor op Zuid en seniorencomplex de Kolk in Delfshaven worden helemaal aangekleed in de kleuren van het Eurovisie Songfestival.

Als winnaars van de SING ALONG at home actie ontvangen de bewoners van de drie gebouwen feestelijke Songfestival-thuispakketten met onder andere: een sjaal, mondkapje, vlaggenlijn, scorekaart om de puntentelling tijdens de finale bij te houden en natuurlijk kleurrijke vlaggen om de balkons mee te versieren. In totaal worden begin mei ruim 900 pakketten uitgedeeld.

De tientallen enthousiaste inzendingen zijn beoordeeld door een jury bestaande uit Alice Vlaanderen, Project Directeur Host City ESC 2021 Rotterdam, Annemieke van Wegen-Delhaas, Project Manager Citybranding & Citydressing Host City ESC 2021 Rotterdam, Pascal Zwart van studio VollaersZwart, Jan-Philip van Mourik, inspirator project SING ALONG at home en Abdel Tahraoui, directeur Stadsbeheer, Schone en Circulaire Stad, gemeente Rotterdam.

De inzendingen zijn stuk voor stuk beoordeeld op persoonlijke motivatie en originaliteit. Ook moesten de gebouwen fysiek aan de gestelde voorwaarden voldoen. Zo is het belangrijk dat er balkons zijn om de vlaggen aan op te hangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden