Foto: Iris van den Broek

Welke bijzondere boom wordt De Boom van het Jaar 2021?

Rotterdam - De jaarlijkse wedstrijd voor bomen gaat weer van start. In de wedstrijd wordt naar de mooiste boom van Nederland gezocht. Wie een mooie boom weet, kan ‘m aandragen voor de competitie.


De vierde editie van de Nederlandse verkiezing van De Boom van het Jaar start op dinsdag 6 april. Iedereen in het land kan tot 20 mei zijn of haar favoriete boom met een bijzonder verhaal aanmelden via deboomvanhetjaar.nl.

De Boom van het Jaar 2021 draait niet om de dikste, mooiste of oudste boom, maar om markante bomen met een bijzonder verhaal. Het kan gaan om een historisch verhaal of om een boom met een bijzondere waarde voor een dorp of stad. De boom die een natuurramp overleefde. Of die op het schoolplein generaties scholieren aan zich voorbij zag trekken. De boom waaronder al sinds mensenheugenis het dorpsfeest plaatsvindt. Bomen vertolken een emotionele waarde, zij vertellen ons verhalen die het waard zijn gedeeld en herinnerd te worden. 

Planning

Tot 20 mei kan iedereen zijn favoriete boom met verhaal aanmelden. Daarna kiest de jury voor elke provincie één boom. Deze 12 provinciale genomineerden worden eind augustus bekendgemaakt en concurreren met elkaar in een landelijke stemronde. 
Van 30 augustus tot 18 oktober (12.00 uur) mag iedereen in Nederland stemmen op de boom van zijn keuze. De boom met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot De Boom van het Jaar 2021. Deze winnaar wordt feestelijk gehuldigd en is tevens de Nederlandse inzending voor de European Tree of the Year in 2022.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden