Foto: Guido Pijper/Twelve Photographic Services

Erasmus MC en IJsselland Ziekenhuis willen fuseren

Rotterdam - Het Erasmus MC en het IJsselland Ziekenhuis willen samengaan. Volgens de ziekenhuizen heeft een fusie voordelen voor de patiënt: zo kan de juiste zorg op de juiste plek worden geleverd.

Het voorstel voor de fusie moet nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De ACM heeft aangegeven meer onderzoek te willen doen naar eventuele nadelige gevolgen voor de patiënt of de zorginkoop. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft eerder al onder voorwaarden goedkeuring gegeven aan de samenwerking. 

Ernst Kuipers, bestuurder van het Erasmus MC zegt hierover: “Dat een academisch en regionaal ziekenhuis op deze wijze met elkaar gaan samenwerken is nieuw in het zorglandschap en past goed binnen de afspraken van het hoofdlijnenakkoord. Wij vinden het belangrijk dat de ACM een weloverwogen keuze maakt.”  

Albert van Wijk, bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis geeft aan: “Het belang van de patiënt staat in deze samenwerking voorop. Door ons anders te organiseren zijn we beter in staat om de juiste zorg op de juiste plek te geven.”

Bij de inrichting van de gezamenlijke governancestructuur hebben de twee ziekenhuizen afgesproken beiden als zelfstandige entiteiten afspraken blijven maken en onderhandelen met de zorgverzekeraars.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden