De oplossing voor alle problemen van deze tijd in een webserie


Foto:

De oplossing voor alle problemen van deze tijd in een webserie

Rotterdam - Hoe kunnen we alle problemen van deze tijd in één keer oplossen? Door de grootste vervuilers in ons land op te eten. Tenminste, dat is het plot van de nieuwe webserie Human Superfood die de Rotterdamse regisseur Sven Peetoom maakte voor NPO3.

In de serie onderzoekt een stuntelige cameraploeg een sekte van dierenrechtenactivisten, vegans en klimaatstrijders die de oplossing hebben gevonden voor alle problemen van deze tijd. De oplossing is alleen nogal schokkend: het opeten van de grootste vervuilers in ons land. Om uit te zoeken of deze beweging deze idealen echt uitvoert, infiltreert de cameraploeg zich in de Human Superfood beweging. 

Dat de serie, met thema’s als klimaatverandering en complottheorieën op verkiezingsdag in première gaat is geen toeval. Sven Peetoom: “Met de serie wil ik aantonen hoe gevaarlijk polarisatie is en hoe snel idealen en goede bedoelingen kunnen omvormen naar totaal absurde denkbeelden.”

Voor de webserie heeft hij Marcelle Arriëns van Sekszusjes TV voor de hoofdrol weten te strikken. Daarnaast spelen de Rotterdamse Gouden Kalf Winnares Loes Schnepper en GTST-ster Hugo Metsers een rol in de serie. Marcelle Arriëns: “Het is absurd, mensen opeten. Maar door de serie ga je wel beter begrijpen wat ons drijft tot extreme gedachten.” 

Peetoom publiceert woensdag 17 maart de eerste aflevering van Human Superfood op het Youtubekanaal van NPO3. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden